Як знайти роботу після ларингектомії

Рак голови та шиї та його лікування можуть негативно вплинути на такі важливі функції, як дихання, харчування, мовлення та соціальна взаємодія. Пухлина може призвести до зміни зовнішності, втрати голосу та труднощів із ковтанням, а також викликати ускладнення у вигляді фістул та мукозиту, обмежуючи якість життя пацієнтів.

Лікування та реабілітація залежать від стадії та місця локалізації раку горла, і можуть сильно впливати на якість життя. Для досягнення оптимальних результатів важливо, щоб лікувальна команда та пацієнти були обізнані про можливі наслідки.

Как найти работу после ларингэктомии

Поняття якості життя включає у собі як стан здоров’я, а й особисті аспекти життя. Тому рання діагностика та лікування раку горла мають велике значення для покращення якості життя пацієнтів.

Голос має велике значення для усного спілкування, але при онкологічному діагнозі пацієнти можуть переглянути свої пріоритети та зосередитись на виживанні. Ті пацієнти, яким необхідна тотальна ларингектомія, повинні бути поінформовані про наслідки, пов’язані з відсутністю голосу та трахеостомією.

Пацієнти, яким необхідна часткова ларингектомія, повинні бути проінформовані про тимчасову трахеостомію і про те, що після операції можуть виникнути труднощі з ковтанням та мовленням.

Хоча ларингектомія може сильно вплинути на здатність до усного спілкування, пацієнти можуть знайти альтернативні засоби спілкування, використовуючи жести, лист або цифрові технології.

Після операції життя пацієнта зміниться назавжди і потрібен час на адаптацію. Однак, завдяки сучасним технологіям та можливості віддаленої роботи, пацієнти можуть продовжувати працювати та спілкуватися з іншими людьми у цифровій формі.

Соціальне життя після ларингектомії: як знайти роботу

Одним із головних страхів після тотальної ларингектомії є страх вийти з дому та повернутися до суспільного життя, до якого ви звикли. Проте дослідження показують, що найбільш ефективний спосіб відновлення – це швидке і максимально можливе повернення до звичного життя до операції.

У цьому процесі необхідно долати свій страх і мати сили щодня виходити у зовнішній світ і стикатися з подивом, питаннями однолітків і цікавістю дітей.

Є люди, які почуваються ніяково в спілкуванні з ларингектомированним людиною з багатьох причин. У таких випадках варто дати таким людям час на адаптацію та не сприймати це особисто.

Пацієнти можуть відчувати дискомфорт у новому для них соціальному світі та повинні навчитися новим навичкам, які покращать їх міжособистісні та внутрішньоособистісні навички. Багато хто вважає за краще залишатися вдома, щоб зберегти комфорт і відчувати себе в безпеці. Однак поступове повернення до звичного життя допоможе їм відновитися і налагодити спілкування з навколишнім світом.

Не бійтеся спілкуватися з людьми на вулиці!

  1. Привітатись із перехожим, запитати у продавця про товар чи просто посміхнутися комусь на вулиці.
  2. Коли людина стикається з повною або частковою ларингектомією, це може вплинути на їхню можливість у кар’єрі. Однак, вихід на вулицю та спілкування з людьми можуть допомогти у пошуку роботи.
  3. Крім того, після ларингектомії можуть виникнути проблеми зі спілкуванням. Однак, за допомогою електроларинксу, таких як Labex Digital або Comfort, пацієнти можуть досягти відповідного рівня взаємодії та ерігмофонного голосу.
  4. Однак, можуть виникнути проблеми при спілкуванні, пов’язані з певними позами чи звичками, які заважають говорити. Пацієнтам слід коригувати такі звички, щоб вони не заважали спілкуванню.
  5. Крім того, можуть виникнути проблеми із надмірним шумом у стомі або звуками при ковтанні повітря. Пацієнтам слід просити говорити м’яко та змінювати свій метод ковтання.
  6. Важливо пам’ятати, що пацієнти не повинні припиняти участь у групі через неможливість спілкування, спричинену їх голосом. Щоденне спілкування з людьми на вулиці може допомогти у досягненні відповідного рівня взаємодії та впоратися з психологічними наслідками.

То як же знайти роботу?

Ви можете розглянути такі варіанти:

Спілкуйтеся з вашими колегами заздалегідь та поясніть їм свою нову ситуацію. Розкажіть їм про те, що у вас більше немає голосу, і як вони можуть вам допомогти. Ви можете попросити їх, наприклад, використовувати папірці та ручки для спілкування, якщо це зручно для вас, або використовувати більш повільний і ясний темп мовлення при спілкуванні з вами.

Зверніться по допомогу до мовного терапевта. Мовний терапевт може допомогти вам розробити спеціальну програму навчання, яка допоможе вам спілкуватися з іншими після операції.

Розгляньте можливість знайти роботу, де голос не є обов’язковим для виконання завдань. Наприклад, ви можете розглянути можливість роботи в інтернеті або роботи, пов’язані з написанням текстів або обробкою даних.

Вивчайте нові навички. Якщо ваша професія не підходить для вас після ларингектомії, розгляньте можливість вивчення нових навичок та пошуку нової кар’єри.

Зверніться до консультанта з працевлаштування. Консультант з працевлаштування може допомогти вам знайти роботу, яка підходить для ваших здібностей та обмежень, пов’язаних з ларингектомією.

Як краще спілкуватися на роботі та не тільки?

Загалом, повернення до роботи після ларингектомії може бути викликом, але з правильною підготовкою та підтримкою з боку колег та фахівців, ви можете знайти спосіб продовжити свою кар’єру та досягти успіху.

Важливо спілкуватися без допоміжних засобів, але якщо у вас виникають проблеми зі сприйняттям мови, можна скористатися цифровим електроларингофоном Labex Inspiration. Він забезпечує унікальну здатність до інтонування і може використовуватися на роботі, телефоном, в онлайн-спілкуванні або особисто. Крім того, штучні гортані можуть бути корисними, якщо хірургічне відновлення голосу неможливе або не підходить. Вони забезпечують велику гучність та чіткість промови по телефону і можуть відновити вашу мову.

Коли ви хворієте або погано почуваєтеся, часто страждає ваш голос, тому корисно навчитися використовувати штучну цифрову гортань у разі потреби. Якщо ви змушені піти на пенсію достроково або повернутися на роботу неможливо, можна розглянути можливість перейти на іншу роботу або почати свій бізнес в Інтернеті.

Ларингектомія – калікає операція при раку гортані і один з найбільш поширених методів лікування новоутворень голови та шиї. Пацієнти, які зазнають цієї операції, можуть зіткнутися з труднощами при поверненні на роботу.

  Використання цифрового електроларингофону дозволяє збільшити можливість повернення на роботу. Крім того, пацієнти з вищими посадовими повноваженнями та кваліфікованіші працівники мають більше шансів повернутися на роботу після лікування. Тому важливо використовувати всі доступні засоби для відновлення працездатності та досягнення максимально можливої якості життя.

Життя постійно змінюється, і ми намагаємося адаптуватися до цих змін, знаходячи нові способи робити те, що приносить нам задоволення. Наш магазин Labex пропонує широкий вибір високоякісних аксесуарів, які можуть допомогти в цьому процесі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *