Що таке та як працює голосоутворюючий апарат?

Бувають у житті ситуації, коли людина внаслідок важкої патології чи нещасного випадку не може нормально розмовляти та її погано чи взагалі не розуміють. Добре, що наука не стоїть на місці і був винайдений голосоутворюючий апарат. Безліч людей за допомогою його помітно покращили свою якість життя.

Що таке голосоутворюючий апарат

Голосоутворюючий апарат – це спеціалізований пристрій, що генерує звукові хвилі за допомогою мембрани. Тим самим допомагає відновити втрачену функцію голосових зв’язок.
Такий вид техніки простий в експлуатації, застосовується зовнішньо, відповідно не потрібно оперативного втручання. Причому, якщо раніше голос, що видається за допомогою апарата, віддавав металом, то зараз він звучить звичніше. Також, є можливість налаштування звучання за гучністю та тембром.

Показання для використання голосоутворювального апарату:

Постійна чи тимчасова трахеостома;
Хірургічне видалення гортані (ларингектомія) внаслідок онкологічних захворювань чи травм.

Як працює голосоутворюючий апарат

Особливість роботи голосоутворюючого апарату в тому, що його необхідно просто прикладати до горла. Звукові коливання, що генеруються апаратом, через шию потрапляють у ротову порожнину. Користувачеві потрібно трохи потренуватися з артикуляцією і вимовою, і на виході отримуємо досить чітку і розбірливу мову. В середньому навчання з використання займає 1-2 дні.

Правила експлуатації голосоутворювального апарату:

  1. Насамперед необхідно визначити найкраще місце зіткнення, т.зв. “Золоту” точку – це зона, через яку звукові коливання від апарата найкраще проходять у ротову порожнину.
  2. Для початку користування потрібно додати пристрій до шиї та натиснути голосову кнопку.
  3. Намагатися відтворювати звуки, ніби вони проходять через ротову порожнину.


    Насамперед необхідно тренувати окремі звуки, далі формувати їх слова і далі вже цілі пропозиції. Спочатку пацієнтам не звично, але вони дуже швидко звикають і весь процес з часом досягає автоматизму.
    Замовити в Україні апарат можна з доставкою Новою Поштою. Також завжди можна отримати безкоштовну консультацію онлайн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *