Як використовувати голосоутворюючий апарат

У людей мовний апарат – це складний механізм, де ключову роль відіграє злагоджена взаємодія язика, зубів, губ, голосових зв’язок, м’язів шиї, гортані. Якщо хоч одна ланка порушена, то страждає весь процес голосоутворення. Найчастіше причиною цих порушень стають травми, патології голосових зв’язок та захворювання, зокрема онкологічні. У випадку з останнім лікарям не рідко доводиться видаляти частково або повністю горло разом з голосовими зв’язками (хірургічна операція — ларинготомія). Це призводить до втрати мовної функції.

Для людей, які зіткнулися з наслідками цих недуг, є добрий помічник у вигляді голосотворчого апарату. Можна сказати, що він стає альтернативою голосовим зв’язкам. Звичайно, до нього необхідна адаптація, щоб спілкуватися з оточуючими комфортно і вільно.

Як використовувати голосоутворюючий апарат будинку з близькими

Як навчитися розмовляти за допомогою електрогортані:

1. Початковий етап – основний! На ньому необхідно знайти золоту точку на шиї пацієнта. Приклавши до неї увімкнений апарат, можна почути найкраще звучання. Потрібно модулювати тон апарату простими звуками (типу “але”, “а-у”).

2. Далі, не поспішаючи проходимо всі голосні звуки, потім склади і прості одно-двох складні слова. ОБОВ’ЯЗКОВО, між звуками, складами і потім словами перериваємо звучання апарата. Під час промови максимально використовуйте міміку. Дуже корисний урок – вправа перед дзеркалом: не соромтеся покривлятися! Яскрава міміка під час розмови робить мову чіткішою.

3. Починаємо спілкуватися! Відразу все не вийде, але якщо ви «зловили» механізм, далі вже на інтуїтивному рівні!

У процесі адаптації до принципу роботи апарату налаштовуються гучність та тональність. Це процес індивідуальний, який залежить від самого пацієнта та моделі голосового апарату.

Як використовувати голосоутворюючий апарат на вулиці та в громадських місцях

Тут перешкодою виступає навколишній шум, який може впливати на звук, що відтворюється. Тому необхідно шикувати гучність вашого голосоутворюючого апарату на максимальний рівень. І самій людині потрібно буде чіткіше артикулювати, щоб монотонні звукові коливання апарату перетворювалися на правильну і ясну мову.

Як спілкуватися телефоном з голосоутворюючим апаратом

Це найбільш складне завдання для людей, які пройшли ларингектомію. Але і тут можна придбати необхідну навичку і пристосуватися до телефонної розмови. Згодом це стане звичайною справою і не викликати труднощів.

Поради щодо використання електронної гортані під час телефонної розмови:

1. При розмові мікрофон телефону повинен розташовуватися над губами, тому мінімізується виникнення перешкод.

2. На голосоутворювальному апараті бажано зменшити гучність. Також можна підібрати найбільш актуальний тон для телефонної розмови.

3. Говорити потрібно чітко та повільно, артикулювати особливо ретельно кожне слово.

4. Електронну гортань бажано обирати найбільш сучасних моделей. Є моделі з двома голосовими кнопками, їх можна налаштувати окремо, та в залежності від задачі (вулиця, дім, телефон) використовувати одну чи іншу кнопку.

Насправді складнощі та незручності при використанні апарату виникають тільки на початковій стадії, надалі все відбувається автоматично.

Яку модель голосоутворювального апарату краще вибрати

На сьогоднішній день в асортименті представлено багато різних моделей електронних гортанів. Їхні головні відмінності – це набір функцій, вартість і дизайн. Тому вибір має бути визначений за всіма критеріями.

Якщо ви шукаєте голосоутворюючий апарат, в якому ідеально поєднуються вартість і якість, то зверніть увагу на модель Labex Inspiration. Це сучасна модель із зручним функціоналом. Він простий і зрозумілий у застосуванні та допомагають у спілкуванні за будь-яких обставин. Його основні особливості:

1. Ергономічний металевий корпус.

2. Дуже тривалий термін служби батареї до 10 років служби.

3. Сенсорне управління. Регулює тональність одним рухом пальця.

4. Швидкий час заряду – 2.5 години через USB.

5. Розмовний час від повної зарядки – до 35 годин

6. 4 вибору інтонації: динамічної гучності, азіатський інтонаційний, тональний та лінійний.

7. 2 роки гарантії якості.

У нас в магазині Labex (Україна: Київ, Дніпро) ви можете придбати як цю популярну модель, так і багато інших. Ми підходимо до вибору електронної горла суворо індивідуально.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *