Болі у горлі від куріння – що робити?

Найчастіше люди, що палять, звикаються з болем у горлі, як щось само собою зрозуміле. Однак це не правильно. Болісні відчуття пов’язані з курінням – це серйозний симптом, який не можна залишати поза увагою.

Чому від куріння болить горло?

Дим, що виділяється при горінні тютюну, дуже канцерогенний і токсичний. Він складається з таких шкідливих речовин:

1. Вуглекислий газ – викликає нестачу кисню у клітинах організму та його загибель.

2. Нікотин – швидко викликає звикання, оскільки активно починає брати участь у більшості обмінних процесів організму.

3. Бензпірен – сприяє порушенню водного балансу клітин органів та систем.

4. Смола – осідає на легенях. Уповільнює обмінні процеси у тканинах гортані.

5. Тяжкі метали – мають властивість накопичуватися в тканинах організму і виступають канцерогенами.

І вдихаючи таку далеко не корисну суміш курець відчуває скутість у горлі, в’язкість слини, сухий кашель, а також неприємні відчуття та болі у горлі. І це далеко не всі неприємні наслідки куріння. Далі можуть розвиватися патологічні процеси та погіршуватися здоров’я.

Які захворювання горла та гортані викликає куріння

Чим термін куріння довше, тим глибше відбулися зміни у тканинах дихальної системи, що згодом виражається такими хворобами:

• Хронічний ларингіт, фарингіт та ангіна. Пухкі тканини з ослабленим імунітетом більш чутливі до патогенних вірусів та мікробів.

• Запалення слинних залоз. Це проявляється постійною сухістю у ротовій порожнині. Майже не лікується.

• Дисфонія. Від впливу тютюнового диму голосові зв’язки стають тоншими і за ними утворюється рідина, і голос стає хрипким.

• Новоутворення злоякісного характеру. Зміна структури тканини та регулярний вплив канцерогенів може викликати онкологічні захворювання, особливо органів дихальної системи.

Біль у горлі після відмови від куріння

Найчастіше це синдром відміни. Оскільки всі обмінні процеси з часом стають залежними від нікотину, то після відмови від куріння потрібен час для очищення організму та налаштування всіх процесів.

Чи можна курити при запаленні горла

Лікарі категорично наполягають відмовитися від куріння як мінімум у період хвороб. Адже шкідлива звичка лише сильніше дратує горло і посилює кашель та біль.

Якщо загострився ларингіт або тонзиліт, якщо сильно болить горло і не дає спокою кашель, то потрібна консультація та огляд оториноларинголога. Він допоможе полегшити симптоматику та допоможе виявити причину недуги.

Профілактика болю в горлі під час куріння

Не можна сказати, що викурювання меншої кількості сигарет суттєво щось змінить, тільки повна відмова від шкідливої ​​звички допоможе почуватися набагато краще. До того ж, знизиться ризик онкологічних захворювань.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *